ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 19

февруари 23, 2009 at 7:13 am (Публицистика) (, , , )

 

Пламен Асенов

 

23.02.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

по време на традиционната си годишна лекция на 16 януари си призна: “не само че няма алтернативна тръба /газопровод – б.а./ на тази, която имаме от повече от две десетилетия. Извинявайте, ние нямаме една нова гайка, завита във времето след Тодор Живков.“

 

Това обвинение, отправено според него към политиците най-вече от опозицията, всъщност е истинско самообвинение. Достатъчно е човек да погледне политическата биография на президента, за да разбере защо.

От 91-ва година насам той винаги е заемал влиятелни партийни длъжности в БСП, избиран е за депутат в три поредни народни събрания и е вече втори мандат президент. Тоест, през последните 18 години Георги Първанов не е бил на власт практически само 5-6.

Някой да е чувал през останалите 12-13 години да е казал и дума против пълната българска енергийна зависимост от Русия и необходимостта от търсене на газова алтернатива за страната? И в полза на завиването на нови гайки?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: