РУСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ РАЗДАВАТ ПРАВОСЪДИЕ – ЗАБРАНИХА САЙТА FAKTOR.BG

юли 14, 2022 at 11:18 am (Публицистика) ()

Пламен Асенов

Красота! И високо признание! Не им издържаха нервичките.

Крепостният Главен прокурор на престъпната кремълска шайка поискал и някаква жалка цензурираща руска организация наредила да се отнеме възможността на руските граждани занапред да получават честна и истинска информация, като четат българския сайт Faktor.bg.

Сега вече руснаците ще спят спокойно, защото няма и на ум да им дойде какви ги върши техният император и свитата му, как убиват, грабят и насилват хората в Украйна, как заплашват целия свят с ядрени бомби, как лъжат, дори когато се опитват да кажат истината.

Инициативата за тази цензура със сигурност е на руския генерал-губернатор в София, дълбоко неуважаемата Елеонора Митрофанова. Защото нали не си представяме, че самият руски главен прокурор един ден ей така, случайно, е попаднал на Faktor.bg и е решил да го забрани.

Не би било зле официалните български власти да проявят интерес по въпроса и любезно да попитат Митрофанова откога един посланик се занимава с високо дипломатическата дейност да цензурира издания на приемащата го страна.

Да, България забрани провокативните излъчвания на някои руски официозни телевизии, но това стана с решение на ЕС и съответните български органи, не по препоръка на българския посланик в Москва. Представям си само какъв вой щеше да надигне поетесата Маша, ако беше по негова препоръка.   

Някой трябва да попита също – как руските власти си позволяват да разпореждат какво да прави със собственото си съдържание на една европейска медия, която не само от началото на мръсната руска война в Украйна, и не дори от анексията на Крим, а от години преди това, поддържа ясна и последователна линия да разобличава лъжите на Кремъл, да разкрива истинските му ходове и намерения зад димните завеси, които ги покриват, да казва истината за руско-българската „братска дружба“ и вредата от нея, да разобличава тукашните мекерета, които се продават на руснаците за рубли, от добро сърце или от обикновена простотия.

Страх, злоба, наглост, безсилие, неспособност да се владеят, некадърност да работят с аргументи – всички тези и още много неща прозират в решението на руските власти да забранят Faktor.bg.

Забрана, която, гледана откъм нас, откъм Европа и Свободния свят, откъм демокрацията, свободата и истината, е всъщност най-високо признание.

Радвам се, че вече 10 години и аз съм част от авторите в сайта и вероятно поне малко съм допринесъл за това признание.    

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: