Говори Пловдив: ДОБИТЪЦИТЕ, ЗВЕРОВЕТЕ И БИТКАТА НА АРМАГЕДОН

септември 15, 2014 at 8:21 am (Публицистика) (, , , , , , , )

Пламен Асенов, специално за kafene.net

Тия убийци и бандити от „Ислямска държава” в най-скоро време ще гризнат дръвцето и ще гушнат босилека. И това ще им се случи, защото успяха вече много здраво да настъпят мотиката.
Съжалявам, но не мога да разбера някой, който убива слаби и невинни хора, за да накаже по този начин силните и виновните. Като е толкова ербап, защо не се бие направо срещу силните?
Ама то от говедо да очакваш проява на чест, достойнство, морал или каквото и да било подобно, едва ли е проява на здрав разум. Защото от дума, мисъл и чувство то не отбира. Правилното отношение към всяко говедо е традиционното отношение – да бъде бито с тояга, за да не върши глупости, когато реши да върши глупости и да се боде с остен, за да върви в правия път, когато е впрегнато.
Умът ми не го побира – как колиш вързан човек, снимаш се, докато го правиш, за да те види целият свят к`ъв си Голям Герой, а после отиваш да прегърнеш майка си с кървавите ръце! Или да нахраниш бебето си!
Обаче ето, оказва се, че, макар изобщо да не мога да си го представя, поне донякъде мога да си обясня как подобни хора са способни на подобно нещо.
Просто покровителите им, тоест, онези държави, правителства и организации, които обучават и въоръжават терористите, плащат им пари, подпомагат ги по всякакви начини и ги защитават, докато те изпълнят задачите си, а после ги убиват, в момента искат точно това от тях. Чрез публичните убийства, които те извършват, господарите им искат да посеят страх в глобален мащаб, да нагнетят колкото може повече омраза срещу свободния и демократичен Запад, да подкопаят максимално позициите на САЩ в целия свят. И горките безмозъчни добитъци, естествено, правят каквото им наредят.
При това го правят в името на Аллах с двоен ефект – хем за по-добро прикритие на господарите, хем за набиране на повече поддръжници. А при някои ефектът може да е и троен – ако сами си вярват и смятат, че като убиват неверници, ще се окажат с наргиле хашиш в уста точно до фонтана с шербета и полуголи райски хурии ще им аллах и раяттанцуват наоколо.
И сега е време да съберем две и две по въпроса кой от години създава и подклажда ислямския тероризъм, за да води той своята мръсна война срещу Съединените щати, Европа и целия цивилизован, демократичен свят.
Надявам се, ще се съгласите, че ситуацията чувствително започна да се променя през 2001-ва, 14 месеца, след като Путин дойде на власт в Кремъл. Ако досега подобна връзка не е разследвана от службите, то ми се струва, че е крайно време да бъде разследвана. Защото зад извършването на такъв терористичен акт с глобален ефект би трябвало да стои и глобален политически интерес, не просто някаква си „Ал Кайда”, скрита в афганистанските пешери.
Така мислех тогава, така мисля и сега. А всички нови факти и развития само засилват подозренията ми, че ислямският тероризъм всъщност е една от формите на войната, която Русия води срещу целия свят.
Както и да е, казвам го като храна за размисъл.
Но знаем, че след началото на глобалната война срещу тероризма през 2001-ва, подозренията за реализацията и подклаждането му винаги са падали върху държави като Иран, Сирия, Либия, Ирак и някои други. Днес обаче те вече не са същите държави или поне ситуацията около тях не е същата, включително интересът на Иран в момента е унищожаване, а не запазване на ИД. И ето как се стигна до момента, в който истинският покровител на ислямските терористи, досега скрит в дълбоките сенки на близкоизточните диктаторски режими, изведнъж лъсна като мръсна въшка върху челото на света.
Русия – естествено, че Русия, кой друг – официално предупреди Съединените щати да не закачат убийците от „Ислямска държава”, защото това ще бъде „сериозно нарушение на международното право”. Според московското външно министерство ако новата, предимно арабска, коалиция срещу терористите започне активни действия по тяхното унищожаване без разрешение от ООН, това ще бъде смятано за „акт на агресия”.
Има се предвид очевидно, че ще бъде смятано от Русия за акт на агресия срещу самата нея. Иначе няма как да си обясним нещата, защото до момента май нито една друга държава не възразява срещу евентуалното унищожаване на ИД.
Възразява обаче Русия!
Да оставим настрани поредната невероятна мимикрия на Кремъл – от агресор, на когото не му пука за международното право и ООН, докато завладява Крим и воюва срещу суверенната и независима Украйна, до пръв защитник на международното право и ООН, щом трябва да предпази поредната си маша в Близкия Изток.
Но в името на какво се реализира тази мимикрия? Тук вече ми се струва, че любимият император Путин прекали.
Той вероятно още няма това усещане, защото, поради свободата и обективността, които царят в руските медии, „обикновените руснаци” сигурно дори не знаят, че тяхното обично правителство официално подкрепя публичните убийци. А и да знаят, собственият им извратен мозък или пропагандната машина на КГБ ще ги захранят с достатъчно основания, за да одобрят това.
Но така стоят нещата в самата Русия. И сигурно в Кремъл продължават да се мислят за много хитри, че могат да направят дори това – открито да защитават убийци и пак да им се размине.
Само че няма как да им се размине. Навсякъде другаде по света /с изключение на България, разбира се/ Путин вече се възприема като адвокат на дявола, като човек, който защитава правото на някакви извратени типове да тормозят когото докопат около себе си. И с пълно право светът го възприема така – защото се знае, че мястото на убийците и терористите е не в дебатите на ООН, както предлага Кремъл, а зад възможно най-дебелите стени на най-мрачните зандани и с надяната желязна маска на лицето, за да не сеят зарази с дъха си.
Но всъщност, не е ли такова мястото, което трябва най-после да бъде отредено и на самата Русия?
След като тя открито припознава терористите от „Ислямска държава” за свои хора, отношението на цивилизования свят към нея би трябвало да бъде същото като към тях – максимална изолация, санитарен кордон, през който нищо да не излиза към нас, за да избегнем възможните отрови и зарази.
Не ви ли писна, граждани, вече няколко века Русия, чрез великите си писатели да се прави, че умува над дилемата дали е европейска или азиатска страна, пък накрая винаги да се оказва, че не е нито едното, нито другото, а обикновен международен престъпник? Защото винаги така се оказва – прочетете историята.
Папата онзи ден каза, че Третата световна война вече е започнала. Да, така е, започна.
И я започна Русия!
Трябва да се вслушаме в думите на този мъдър човек, независимо, че няма никакви дивизии под свое командване. Сигурен съм, че папа Франциск доста пъти през живота си е чел „Откровението” на Свети Йоан и в компанията на умни хора е тълкувал всичките му възможни тълкувания, така че е съвсем наясно кой е описаният в глава 12 „голям, червен змей със седем глави и десет рога”, чиито армии, все пак, ще бъдат победени на Армагедон.

Забележка:
Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com

1 коментар

  1. zlatarova said,

    Точен и навременен анализ,както винаги до сега..ДАНО ДОЧАКАМЕ АРМАГЕДОН!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: