Говори Пловдив: ДОБРИТЕ КОМУНИСТИ И ЛОШИТЕ ГРАЖДАНИ

август 19, 2013 at 5:59 am (Публицистика) (, , , , , , , )

Пламен Асенов, специално за kafene.net

С поведението си около гласуването на президентското вето за актуализацията на бюджета, управлението на Станишев-Местан-Сидеров за пореден  път доказа, че е престъпно и в червата, че в политиката си мисли и действа като обикновен бандит, сгащен на местопрестъплението – без морал, без правила, без съобразяване с броя на жертвите около себе си. Разбира се, освен когато не демонстрира нагло престъпния си характер чрез преднамерени и целенасочени действия – като терорист, който провокира напрежение и създава хаос в обществото, за да реализира по този начин мръсните си цели.

Ако някой имаше нужда от още доказателства за престъпния характер на комунистическия режим в България – в петък ги получи. Ако някой имаше съмнения, че колкото по-късно си отидат комунистите от властта, толкова повече щети ще понесем всички ние, българите, вече не би трябвало да ги има.

Онзи ден социал-националистите, заедно с тяхното все по-нагло държащо се МВР, за да се предпазят от протестната целувка на народа си, използваха похват, зает пряко от арсенала точно на терористичните режими и групи по света – използваха тактиката на тъй наречения „жив щит”. Тъй като очевидно за гражданите на София е твърде срамно да защитават марионетния режим на Орешарски и неговите кукловоди, управляващите бандити докараха с автобуси свои привърженици от страната и демонстративно ги разположиха между себе си и протестиращите.

Разположиха граждани срещу граждани, само и само да станат те самите малко по-недосегаеми!

Даже Станишев и Миков излязоха сред привържениците си уж на раздумка, а всъщност – за да се погаврят допълнително с протестиращите. Очевидно бяха готови да провокират протеста срещу контрапротеста или да насъскат контрапротеста срещу протеста, ако има нужда от това. Очевидно бяха готови да вкарат страната в истинска гражданска война, само и само да осигурят на московските си ментори малко повече влияние в България от това, което те имат в момента, а за себе си – малко повече пари за крадене, отколкото ще откраднат и без това.
Не ми е известна нито една европейска или изобщо демократична страна по света, където управлението да си е позволило подобен перверзен ход – да излиза с жив щит срещу мирен политически протест. Не ми е известна нито една българска дума, с която може да се характеризира тази постъпка по начина, по който тя наистина заслужава.

– Така се получава, когато Простотията лъстиво се съчетае със скверните си другарчета, наречени Подлост и Наглост – викат отвратени от събитията пловдивски философи. Те иначе много обичат еразмовата „Възхвала на глупостта”, заедно с всичките нейни кавър-версии, но само теоретично. Когато им се случи на живо, дори тия обръгнали на простотии скептици и мизантропи се ужасяват.

Дълго време, граждани, се чудих, какво ли ще измислят сегашните майстори на плаща и кинжала от любимото ни МВР, за да защитят Тройна коалиция в петък. Но нищо подобно на реалността не ми хрумна. Изобщо не успях да се сетя за живия щит като технология – явно не съм чак толкова извратен. Така че – да, изненадаха ме, признавам си. И признавам, че напоследък, под ръководството на Цветлин Йовчев, българската полиция става все по-добра в метаморфозата си, при която се превръща от инструмент на реда и демокрацията в страната, в инструмент, насочен срещу реда и демокрацията, директно казано – в политическа полиция на комунистите. Даже имам чувството, че ако продължават да дерзаят все така по комсомолски дръзновено, скоро ще задминат и бащиците си от някогашната ДС. Очевидно другарят Йовчев добре е чел тефтерчетата на братското КГБ, докато беше контраразузнавач по руско направление и се бореше срещу влиянието на братското КГБ в България. Или срещу влиянието на братското ФСБ, все тая, нали тефтерчетата им на едно място ги пишат.

Но това не е всичко. Перфидните тези умове измислиха и още една гадна въдица, на която баламите да се хванат.

Голяма част от докараните в София контрапротестиращи бяха роми от гетата, създадени от същите тези комунисти по време на живковия режим и съзнателно поддържани от техните наследници до наши дни. Ромите веднага оцветиха телевизионните репортажи със съкровени политически прозрения, че Сергей Станишев е президент на България и други такива природни мъдрости – а това породи вълна от антиромски настроения сред протестиращите. Така комунистите и присъдружната им политическа полиция отвориха нови възможности за объркване на самото българско общество, а също – на и без това достатъчно обърканите западни наблюдатели и политици. Защото антиромските настроения сред протестиращите са твърде добро оправдание за правителството на Станишев-Местан-Сидеров да стои на власт и да се бори срещу тях…..

Нали се сещате колко красиво се получава – самите носители и провокатори на националистически настроения в България бранят страната, нейния европейски дух, нейното европейско бъдеще, от един уличен протест, който всъщност е антитурски и антиромски, но едва прикрива това под маската на антиправителствени лозунги. И ето ги – те, комунистите, излизат добрите, а ние, гражданите, излизаме лошите.

Жив да не бях пак да видя подобно нещо! Малко ли ми бяха 30 години живот в самото него, че сега и още?

Но най-лошото е друго – че, поне в момента, не виждам как може да бъде пометена тази гнъс от върховете на българската политика. С всеки изминал ден, с всяка своя уж малка победа като тази в петък, комунистическата Тройна коалиция все повече набира сили, дембелите от нейната върхушка все по-тежко наместват мазните си задници в креслата и наистина се готвят да изкарат поне до края на този мандат.

Това няма как да стане реално, защото собствената им некадърност, собствената им алчност или и двете едновременно, непременно ще се стоварят върху главите им под формата на нещо тежко.

Но самата мисъл, че те си го представят, е ужасяваща. Тя говори, че способностите ни като народ да се справяме с предизвикателствата са почти равна на нула.

И протестът, който отначало даваше надежди за обратното, с безплодното напредване на времето само доказва, че наистина не можем да се справим. Така можем да си броим дните не до сто, а до хиляда и те пак да си стоят на власт, като се хилят иззад прозорците на Парламента, скрити зад въоръжените до зъби полицейски кордони, скрити зад озъбените от глад и простотия контрапротестиращи…..

Бъдете сигурни – сегашните управляващи няма да си отидат от властта, само защото някой морално и артистично им казва да си ходят. От това на тях не им пука, защото те са си добрите комунисти, изправени срещу нас, лошите граждани.

3 коментара

 1. Svetlana N. Bakalova said,

  Мога ли да споделя този пост във Фейсбук?

  • asenov2007 said,

   Благодаря ви за коректността, Светлана.
   Разбира се, че може – не само този, но и всеки друг., Фейсбук е за споделяне между хората. Може всичко, стига да не го препечатвате във вестник, електронна или друга медия, от която да печелите пари за моя сметка, както правят мнозина уж колеги-журналисти.
   Всичко добро и успех
   Пламен

 2. zlatarova said,

  Да,така е!Старите българи казваха:“власт се взема,власт не се дава!“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: