НОВИНИТЕ ДНЕС – 41

март 6, 2012 at 9:38 am (Публицистика)

Пламен Асенов

06.03.12

`Айде стига новини!

Смятам да спра рубриката с новините, граждани. След дълго мислене установих, че тя е изключително вредна за всеобщото здраве.

Вредна е за моето лично здраве, защото нямам достатъчно пари, за да пиша всеки ден без пари. А и религията ми не го позволява – поне през ден някой да плащаше.

Вредна е за вашето гражданско здраве, защото с напредването на рубриката първо ще свикнете да четете новините, поднесени по този начин, а после ще започнете, поне частично, да мислите по този начин – и тогава ще рухне удоволствието ви от живота в статуквото, нещо, което психиатрите пък хич не препоръчват.

Вредна е за професионалното здраве на колегите-журналисти, особено за по-младите и невинни от кръста нагоре създания сред тях. На някой ще му хареса този начин на поднасяне на новини, ще се опита да го приложи в работата си и ще изпадне в положението на черна овца, надвесена над черна дупка. От една страна – защото няма да успее да пише така и ще загуби вяра в творческите си способности, а от друга – защото шефовете на съответната медия ще решат, че пише прекалено така и ще го уволнят най-безцеремонно. По причина, че такъв вид писане горещо не се препоръчва от властите.

Е, споменатите власти всъщност са единствения контингент, за който със сигурност рубриката изобщо не е вредна, защото на тях не им пука изобщо. Ама и на мен пък не ми пука изобщо за тях, така че откъм тази страна сме квит.

Но като цяло – `айде стига новини!

Спирам с неудоволствие, защото за мен беше густо да ви пиша, както цивилизовано се изразяваме в Пловдив.

Но и спирам с удоволствие, защото имам планове за нова поредица. Само трябва да почакате малко – първо смятам да променя света около себе си, а после вече ще ви пиша от новия свят.

3 коментара

  1. Валентин said,

    Добре,де. Ще почакам.И… Ще ми липсва!

  2. zlatarova said,

    Явно много са истинските причини в намерението да спрете с „новините“през Вашите очи .Последователи едва ли ще имате,защото нямат Вашия житейски и професионален опит.Приемете поздравления за аналиичните журналистични тълкувания .Възнаграждения за автори няма.Има само за издатели контактуващи с богатите ни сънародници,а аз не съм от тях…

  3. Мадагаскар said,

    интересен блог, винаги намирам интересни и полезни неща, продължавайте да постирате и да споделяте с всички нас – поздрави и до скоро

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: