ДА СИ ЛУД НЕ ВИНАГИ ПОМАГА

август 31, 2009 at 8:33 am (Публицистика) (, , , , , , )

Пламен Асенов 

31.08.2009

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” и не може да бъде препечатван или използван от печатни и електронни медии, от новинарски и комерсиални сайтове, без специално разрешение за това. За получаване на разрешение, виж страницата Контакт в дясната лента на този блог.

Право за свободното препечатване на текста имат сайтовете www.kafene.net и www.svobodata.com, както и всички лични и некомерсиални сайтове и блогове.

Да си луд не винаги помага, особено щом помощта е необходима, за да живееш в България, територия, известна с неистова любов и стриктно придържане към принципите на нормалността.

В територията е нормално например военният министър да се вози на розово БМВ. Можем да си го представим как инспектира армията с него. Нищо по-нормално от това – така се вдъхва увереност у армията, че е на прав път, когато всеки ден, поради липса на друга работа, сънува, че се бори с розови женски гащички като символ на самоотвержената битка с врага.

Не по-малко нормална е ситуацията и с българските армейски генерали. Тъй като те отдавна не могат да сънуват битка с гащички, а само разни неща за лапане, лапат чорба от супници по за 3 хиляди лева парчето. Няма да ядат от гаванки, я. А после ходят да си мият ръцете и ползват сапун от сапунерки за 400 лева. Ами то много мръсотия има по ръцете им, трудно се измива, ако се ползва сапун от по-евтина сапунерка.

Такива нормални неща ние, лудичките, не ги разбираме и затова ни е трудно да живеем на територията България. И правилно ни е трудно, може ли някой от нас например да отговори смислено на въпроса що е то генерал от БА и за какво той служи? Не може! Е, к`во се пънем тогава?

Пичовете от Българския енергиен холдинг пък си направили автомобилен парк. Без обществена поръчка те изпозакупили 77 автомобила на обща стойност няколкостотин хиляди евро и тръснали на енергийните дружества да плащат сметката с нашите пари, калкулирани в постоянно растящата цена на тока. По този повод пак се задават глупави въпроси от разни лудички, които не разбират кое е нормално и правилно.

В края на краищата по закон е ясно, че БЕХ нищо не върши – не произвежда енергия, не притежава енергия, не продава енергия, не знае що е то енергия…..Така че пари откъде? От дружествата, от народонаселението, откъдето може, такава е нормалната практика.

Още повече, изглежда някак не се забелязва от обществеността, че постъпката на БЕХ е насочена към спестяване на средства, а не към тяхното разпиляване. Знаем, че някои си правят зоопаркове, други бастисват и бетонират природни паркове, та на този фон един автомобилен парк си е чисто спестяване. Я да си представим, че холдингът беше решил да си направи енергиен парк или нещо още по-скъпо?

Като се рови човек напоследък в подобни информации, ще стигне до извода, че финансовият министър Симеон Дянков и той е лудичък, а това никак не му помага. Публично взел да се чуди човекът, че през последните години площадката на АЕЦ “Белене” периодично си сменя визията от гола поляна на бетонно нищо и обратно, та в това занятие досега отишли към един милиард лева. Абе, г-н министъре, финансист си все пак, би трябвало да знаеш как и защо стават тия работи, трябва да се възползваш пълноценно от знанията си, а не да се чудиш като обикновен българин и да даваш лош тон в територията.

Ама какво да говорим за министъра, той началникът му, самият бат`Бойко, излезе лудичък. Да вземе, моля ви се, онзи ден да разправя, че само за месец на премиерския пост можел да изкара към 50-60 милиона, ама не ги изкарал, `щото не щял. Абе как не щеш, бе, кой си ти, та не щеш? Целият български народ иска, той – не. Запри се малко, че къде ще му излезе краят, ако оставим лудичките да ни управляват…..    

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, всеки ден могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com

Реклама

1 коментар

  1. Атанас Василев said,

    След всичко което се изписа за това какви са ги вършили управниците ни през последните години на човек му идва да извика: О всемогъщи Зевсе изпрати ни богоравният Херкулес, че малката ни китна родина се е превърнала в едни огромни Авгиеви обори!
    Според подготвяните поправки в закона за „частните колекции от антики“ май и новите управници продължават да трупат, а не да ринат в горецитираните обори!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: