ГОРКИЯТ СТАНИШЕВ, ГОРКИТЕ КОМУНИСТИ, ГОРКИТЕ НИЕ…..

юли 18, 2009 at 11:34 am (Публицистика) (, , , , , , , , , , , , )

Пламен Асенов

18.07.2009

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” и не може да бъде препечатван или използван от печатни и електронни медии, от новинарски и комерсиални сайтове, без специално разрешение за това. За получаване на разрешение, виж страницата Контакт в дясната лента на този блог.

Право за свободното препечатване на текста имат сайтовете www.kafene.net и www.svobodata.com, както и всички лични и некомерсиални сайтове и блогове. 

Горкият Станишев…..И к`во ще прави сега с тоя вот на доверие, дето му гласуваха неговите хрантутници от Политбюро?

Дали ще го размахва, за да докаже на всички, че управлението му всъщност е било адски добро, но подлъганият от гадния Бойко Борисов електорат не схваща разни тънки моменти от учебника по теория на успеха? Ама от онези всички, които той си представя, че му обръщат внимание, май вече не остана никой, така че няма електорат, пред който да си го размахва. И няма, защото хората явно предпочитат да четат и да вярват на друг учебник, учебника по практика на успеха. А оттам със сигурност са сханали – разумно или инстинктивно – защо управлението на Станишев беше провал за България, съизмерим, а в някои отношения и по-голям, от управленията на Луканов и Виденов.

Дали ще си чука Станишев доверието в главата, за да покаже, че комунистическото твърдоглавие е измеслено от векове за векове? Че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено? Че комунистическият морал в условията на демокрация си остава абсолютно същия, какъвто е комунистическият морал в условията на комунизъм? Да сте виждали комунист, който да мине покрай чужд двор и да не присегне да си откъсне нещо, макар още неузряло? Нещо, което после ще си чука в главата?…..

Но горкият Станишев…..Представяте ли си в какъв свят живее този човек, ако наистина си вярва на всичко, което говори? Ако си вярва, че е управлявал добре, че е имал проевропейско поведение, че се е борил с престъпността и корупцията, но не му стигнал мандата да се пребори окончателно, че ако не той е начело на партията, тя може да се разпадне…..Дори на половината думи ако си вярва, пак не бих искал да живея в неговия свят, свят, в който Оруел може ряпа да яде, а разните политически анализатори да си дъвчат бърните.

Обаче и горките комунисти от леко преименуваната БКП….. Те пък какво са принудени да изтърпят в момента, а вероятно и в близкото бъдеще. Станишев им приложи онзи вид капан, при който както и да се въртиш, задникът ти е все отзад, ерго – изложен на пряка опасност от чуждо проникване.

Новобранец, новобранец, ама и той манипулатор. Постави съпартийците си в положение да дадат първо обща оценка на управлението през последните четири години, а едва после да оценяват и неговите лични действия като министър-председател. И ако сметнат, че управлението като цяло е било лошо, тогава да му искат оставката колкото си искат. Ама как ще преценят другарите, че сте управлявали лошо, бе, другарю Станишев, като и те са забъркани до гушата в съучастничество? Пък и техните представи за добро управление точно дотам стигат – щом народът не ги е прогонил от Парламента буквално с камъни, значи са управлявали добре…..

И все пак – горките комунисти от леко преименуваната БКП…..Илюзиите на някои от тях да сменят другарят Станишев – като свикат нов конгрес или на предстоящото поредно заседание на поредния комунистически конгрес – вече съвсем затихнаха. Как ще го сменят при всенародната партийно организирана любов, която залива Позитано, а оттам и медията, с многобройни депеши? Как ще го сменят, след като целият наличен апарат ще бъде впрегнат за трите месеца до конгреса да увеличи всенародната вътрешнопартийна любов към другаря Станишев до вселенски размери, като в същото време изработи и проиграе механизмите, чрез които тази любов да се реализира в негова полза на въпросния форум? Как ще го сменят, като  интересите и политическите визии на самите дисиденти в БКП са толкова противоречиви, че те спокойно биха могли да членувят в две, дори три различни по характер партии? И как ще го сменят, като единственият човек, който може да направи реален вътрешнопартиен преврат, е принуден да действа само отвън, с различни некадърни маши в ръката, а не пряко, тъй като има още много години президентски мандат.

Но в края на краищата – горките ние, всички останали българи…..Вече сто и толкова години тази некадърна и престъпна партия залива обществото ни с арогантност и агресивна простотия, с лъжи и манипулации, с атентати и преврати, хаби обществената енергия като ни занимава със себе си, служи на руските, вместо на българските интереси…..И ние я търпим, гласуваме за нея. Дали седемстотин или милион и седемстотин хиляди я подкрепят, няма голямо значение. Важното е, че по този начин българският обществен организъм постоянно подпомага развитието на паразита, който яде отвътре и обезсилва същия този обществен организъм. Така че – горките ние…..

Бележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, всеки ден могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: