ДОГАН Е СТАНАЛ ХРИСТИЯНИН, МАЙ

юни 10, 2009 at 6:53 am (Публицистика) (, , , )

Пламен Асенов 

10.06.09 

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” и не може да бъде препечатван или използван от печатни и електронни медии, от новинарски и комерсиални сайтове, без специално разрешение за това. За получаване на разрешение, виж страницата Контакт в дясната лента на този блог.

Право за свободното препечатване на текста имат сайтовете www.kafene.net и www.svobodata.com, както и всички лични и некомерсиални сайтове и блогове. 

Преди евроизборите Ахмед Доган май е станал християнин.

Не, нямам предвид точно да се е покръстил, но изглежда някак си е прихванал от способността на големите светци в християнството да възкресяват мъртъвци. А това е една способност, която със сигурност го прави по-християнин от мнозина.

По време на изборите той собственоръчно, с помощта, разбира се, и на своите всеотдайни апостоли, възкреси от мъртвите цели две партии – НДСВ на бившето величество Сакскобургготски и “Лидер” на настоящото величество Ковачки.

Те и двете са величества в различни сфери и по различен начин, с различен произход, с различни светогледи, но с две общи цели в живота – възможно най-добро обслужване на господарите си и възможно най-пълноценно задоволяване на растящите материални и духовни потребности – както се казваше по времето на комунизма – само че не на “народа”, а на собствените си персони, фамилии и пак на господарите си. Както в действителност се и правеше по времето на комунизма, независимо от това какво се казваше.

Не мога да не си го представя Доган, изправен в цялото си енергично величие пред пещерата, където са двете вмирисани партийни мумии, да вика с пълно гърло – “Симеоне, стани! Христо, `айде и ти, бе!” И после да ги целува в устата, за да им влее живителен дъх. Тази картина ме изпълва единствено със съжаление, че не съм присъствал там да я видя.

Разбира се, в днешни времена нещата не стават точно така. Няма нужда Доган на практика да си цапа ръцете и да се излага публично, като извършва някакви особени, магически заклинателни танци около политическите трупове на гореспоменатите лидери и цели партии. Достатъчно е да разпореди на своите отговорници по места и те да разпоредят на своите отговорници по места с бюлетина номер кой да стане гласуването. Някой може да реши, че електоратът на самия Ахмед Доган в този момент е изпитал известна тревога по въпроса – защо с тази бюлетина, ами не с нашата си, дето с нея си защитаваме правата и правата на всички хора в България.

Нищо чудно да е имало такива Тома-неверници. Но тогава вероятно съответните отговорници са им пуснали на видео онази част от “Властелинът на пръстените”, в която нашите побеждават с помощта на армия от мъртъвци и с това тутакси са ги убедили кое е по-полезно и изгодно за правата и свободите на всички хора в България.

Само че Доган, като всеки новопокръстен, изглежда е чел Евангелието малко на чомпи. А пък към неканоничните книги изобщо не е посегнал на този етап, та е пропуснал да забележи някои тънки подробности. Пропуснал е да забележи факта, че всички възкресени, дори възкресените от самия Христос хора, не са имали нито особено дълъг, нито особено щастлив живот след това. Най-малкото – напълно са загубили възможността за социален живот, защото обществото, след акламациите на първоначалното си изумление, после ги е смятало за нещо като прокажени, белязани с нечестив знак, и е страняло най-интензивно от тях. Заобикаляли са ги издалеч и са ги сочели с пръст.

Така че в подобна ситуация няма как да си особено щастлив и благодарен на благодетеля си. Хеле пък ако си политическа партия. Е, ако си само лидер на политическа партия, може и да продължиш да си бъдеш щастлив още известно време, най-пълноценно задоволявайки растящите материални и духовни потребности на господарите си.

 

Бележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, всеки ден могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: