ПРЕЛЕСТИ ОТ ПРЕДИЗБОРНИТЕ ХРОНИКИ

май 27, 2009 at 6:15 am (Публицистика) (, , , , )

Пламен Асенов 

27 Май 2009 г. 

Пламен Орешарски по стълбата

От заместник-министър в синьото правителство на Иван Костов, през експерт, който “в името на България” пое финансовото министерство в червения кабинет на Сергей Станишев, до водач на депутатска листа от неразделилата се с комунистическото си минало БСП – този впечатляващ властови път измина Пламен Орешарски само за осем години българско политическо време. Можеше и по-бързо.

Питам се обаче дали той е наясно, че когато се изкачваш по стълбата, тя има връх, но когато падаш – дъно няма. И се питам още – дали когато преди време американците определиха премиера Станишев като “мистър Клийн”, те имаха предвид само лично него или слагаха в чистите сметки и личния му финансов министър. 

Стефан Данаилов се разделя с моминството

Министърът на културата Стефан Данаилов, известен още като актьор, като майор Деянов и като Ламбо, се пророди в щипана госпожица за пореден път в политическото си амплоа.

В Пловдив си призна, че родната му партия обмисляла да го дава на ергени в много и различни градове, но той запазил честта си, спазвайки обещаното – да се даде само на две места, в Пловдив и Карджали. На едното място по любов, а на другото – по сантимент.

Железен е тоя Ламбо. И всички го обичат. 

Азер Меликов и грижата за човека

Прави са онези, които твърдят, че комунистите се грижат за своите хора. Лицето Азер Меликов е типичен пример за това. Работата стана като по книга – първо Меликов като специалист по информационни технологии се погрижи да подпомогне кампанията на своя премиер Станишев, след това премиерът Станишев се погрижи да подпомогне лицето на своята кампания Меликов. Зер, не е за изхвърляне въпросното лице, има още какво да даде на обществото като директор в борда на фирмата “Информационно обслужване”.

Пък опозицията да прочете и да научи правилата, по които се работи при преброяването на резултатите от изборите – не да гледа лицата, които преброяват. `Щото те работят стриктно по правилата, нали така. 

Ахмед Доган цъка ли цъка

В Кърджали политическият субект Ахмед Доган пак засегна въпроса за тъй наречения “възродителен процес”, но и този път не постави в кавички грубата, саркастична терминология, измислена преди двадесет и пет години от комунистите, за да увековечат своето престъпление.

Според политическия субект Ахмед Доган, колчем стане дума, че някои в днешно време имат мерак да се повтори това събитие “медията мълчи, а интелектуалците цъкат”. И е пояснил още политическият субект Ахмед Доган, че “българското общество все още не е изживяло своя катарзис във връзка с “възродителния процес” от 1984 г.”

Въпросът е защо не го е изживяло и доколко самият политически субект Ахмед Доган има пряко участие в манипулациите, извършени с цел това да не се случи. Ето, по този въпрос медията наистина мълчи, а интелектуалците цъкат, не по другия. 

Яне Янев и бойната компания

Прочетената вчера от Яне Янев декларация във връзка с царските имоти най-после доведе и до бой в Парламента. Лично на мен ми се струва, че той е прав, като нарича Симеон “червен цар”, а хората му – “пажове-милионери”. Ама това е само частно мнение, не го натрапвам с декларации от парламентарната трибуна.

Така че може би имат право всички, които са се почувствали обидени от думите на Янев и са му потърсили сметка. Макар че не виждам нищо обидно в това да си паж, ако си спечелил от това и някой милион същевременно.

А пък още по-прав ми се вижда независимият депутат Георгиев, който е тръгнал да бие обидените пажове-милионери, защото те пък го наричали “пияница”. Макар че аз лично и на “пияница” не бих се обидил. Има някакво особено достойнство в тази дума, стил има. Виж, ако някой ме нарече с ругателното – “пиянде”, тогава бих, ах, как бих…..

1 коментар

  1. Апостол Апостолов said,

    Всичко това би ни се сторило много смешно, ако бяхме някакви чужденци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: