КОЛЕГИ-ЖУРНАЛИСТИ, `АЙДЕ УМНАТА, НЕ РУСАТА, PLEASE!

април 29, 2009 at 6:03 am (Публицистика) (, , , , , )

 

Пламен Асенов

 

29.04.2009

 

Политико-енергийният цирк на другарите Медведев/Путин пак разпъна шатра между София и Москва. За по-добро забавление на публиката, състояща се от граждани на България и политици от Европа, в представлението бяха привлечени другарите Първанов/Станишев, като ролите им включваха носенето на костюми с големи  обувки и фалшиви червени носове, поставени върху истинските им червени носове.

Сценката, която се разигра, съдържаше “дежа вю”. В Москва другарят Станишев беше ударен по главата с бутилка водка и съответно падна на земята по смешен начин. След което веднага си призна пред другаря Путин, че е готов да преплува всякакви “Южни потоци”, само и само тръбите им да не са български, а руско-български. Също се съгласи да каже “не” на призива “Беле – НЕ” и да вземе на заем фалшиви пари от Русия, за построяване на руска ядрена централа насред ЕС, която пък после българските граждани да изплащат с истински пари.

Другарите Медведев/Путин, които отначало по смешен начин се направиха на разсеяни, уж че не забелязват изобщо присъствието на другаря Станишев в  Москва, а после го удариха с въпросната бутилка водка по главата, за да се съгласи, всъщност останаха доволни от резултата.

За пред публиката обаче работата беше нагласена така, сякаш другарят Станишев можеше да си спести главоболието от удара с бутилката – ако беше послушал другаря Първанов, който по-рано, в София, по смешен начин му каза в никакъв случай да не подписва нищо в Москва. И по съвсем сериозен начин предупреди руските другари да не удрят другаря Станишев с бутилка водка по главата, за да подпише сега, след като така или иначе ще подпише след две седмици – зер в България има опасност от избори, което може да провали работата и съвсем да я оцапаме пред руските другари.

От което сценката стана още по-смешна в момента, когато руските другари все пак удариха другаря Станишев с бутилка водка по главата. Публиката много се смя на другаря Станишев, защото го направиха на глупак. А пък другарите Медведев/Путин и Първанов/Станишев се смяха още повече, но на публиката, която сама се направи на глупак, защото не забеляза, че бутилката водка е фалшива и всъщност другаря Станишев изобщо не го заболя от удара, а му стана хубаво, мило и родно.

За това объркване на публиката най-голяма роля изиграха колегите журналисти. Част от българските журналисти – едно на ръка. Ама и колегите от “Ройтерс” този път се оказаха истински лапнишарани и се включиха в акцията на московско-софийския квартет, като представиха фалшивата бутилка водка за истинска. Така те разнесоха по цял свят новината, че българските и руските другари едва ли не са се хванали гуша за гуша и другарят Станишев бил публично унизен, което пък едва ли не е на път да разтури общата циркова шатра, опъната между София и Москва.

Та за да не се случват и друг път подобни обърквания сред публиката, съвсем сериозно призовавам всички колеги-журналисти – `айде умната, не русата, please!

2 коментара

  1. ludipari said,

    Когато умира, конят рита най- яко!

  2. fti4ka said,

    Дошло е време „РАЗДЕЛНО“-въобще не трябва да се маем а да гласуваме.
    Запомнете БСП-ДПС-ЦАРИСТИ ,ТОВА Е ВРЕДНА ЗА НАРОДА НИ КОМБИНАЦИЯ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: