АНАСТАС ХОДИ ПО НЕБЕТО

март 21, 2009 at 8:36 am (Есета) (, , )

Пламен Асенов

 

21.03.2009

anastas-plakat

 

От много години вече се чудя дали Анастас ходи по небето, защото е голям художник или е голям художник, защото ходи по небето.

Този въпрос само изглежда като онзи за яйцето и кокошката, но всъщност не е – на този е далеч по-трудно да се отговори, тъй като духът не се развива по правилата на материята във видимия свят, а по магьосническите правила на квантовата Вселена, която се намира вътре в нас и във всеки от нас. Но не всеки си я намира.

Картините на Анастас не могат да се опишат или разкажат. Те съдържат отвъдсловесни тайни, които могат да те накарат да изкрещиш, щом ги видиш. Да затанцуваш. Или да се отпуснеш, кротък и смирен, на пода и да гледаш.

Преди стотина години мислителят Унамуно беше казал за мислителя Спиноза, че “както нормалните хора ги боли ръка или крак, така Спиноза го е болял Бог”.

Е, Анастас страда от същото. И страда, повярвайте – виждал съм го. Само че, може би защото знае как се държи четката, не просто е оцелял досега, но се е научил и да се радва, когато Бог го заболи особено силно.

 

 

Изложба на художника и приятеля Анастас Константинов се открива във вторник, 24 март, от 18.30 часа в софийската галерия “Българи” /бул.”Дондуков” 69/. Тези, които се съмняват, че Анастас ходи по небето – да дойдат и да видят. Макар че трудно ще се доредят от онези, които вече са дошли, защото знаят, че Анастас ходи по небето.

 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: