ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 39

март 15, 2009 at 4:27 am (Публицистика) (, , , , )

 

Пламен Асенов

 

15.03.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

през 2001-ва година се опита да излъже всички българи – и успя да излъже голяма част от тях – че е променил козината си и вече е положително настроен към евроатлантическите ценности. Продължи да пази горе-долу същото поведение чак до 2007-ма, с което заблуди и доста от западните партньори на България. Но след като спечели втори мандат и подписа договора за присъединяване на страната към ЕС, явно се почувства свободен да отприщи дълго сдържаната си проруска природа. И да се мъчи да закара България там, откъдето тя толкова дълго се мъчи да се махне.

 

Представям си колко му е било трудно на Георги Първанов през всичките тези години да гледа на Запад, а сърцето да го тегли на Изток. Какви поражения е нанесло това на психиката му…..

Дълбочината на вътрешната му драма е сравнима само с тази на колегата му Бил Клинтън, чиято вътрешна драма пък го принуди да пипа жена с пура, а не с ръце, както е прието в света на истинските джентълмени.

Ама `що ли не ги жаля и двамата? Особено Първанов…..

 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: