ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 38

март 14, 2009 at 9:54 am (Публицистика) (, , , , , )

 

Пламен Асенов

 

14.03.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

щедро вдъхва надежди и раздава в аванс обещания, които други ще трябва да изпълняват.

При посещението си в Молдова например заяви твърда подкрепа за европейското членство на тази страна, което вероятно ще може да се реализира едва във времето, когато всички българи ще са окончателно забравили, че Първанов им е бил президент.

 

Не се чува нещо Първанов да проявява особена активност например по отношение членството на Хърватска, която и като икономика, и като манталитет май много повече от България прилича на европейска държава.

Или по отношение на Македония, за която, след като стане член на ЕС, българските “историци”, специалисти или любители, както и българските “дипломати”, под прикритие или без, вече ще трябва все пак малко от малко да се съобразяват какво говорят. И какво вършат.

Не е много ясна и позицията на Първанов за членството на Турция в ЕС…..

Но виж, за Молдова е ясна, въпреки че страната, освен всичко друго, има и териториален проблем с Русия, та само остава да домъкне и него в ЕС.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: