ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 31

март 7, 2009 at 9:22 am (Публицистика) (, , , , , , )

 

Пламен Асенов

 

07.03.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

се гордее че е приятел на Владимир Путин, чията партия “Единна Русия” е “най-лошият вариант на едновремешната КПСС”.

Това не е оценка на “примитивен антикомунист”, както би могъл да помисли някой, а на Михаил Горбачов, който нито е антикомунист, нито е примитивен. Оценката е дадена в интервю за американската агенция АП, в което Горбачов казва също, че руският Парламент и руската правораздавателна система не са независими.

 

Странно е това наше българско общество, в което родителите общо взето винаги са се опитвали да предпазят децата си от опасността да дружат с лоши приятели, а гражданите никога не са се опитвали да предпазят президента си от същата опасност. Едно, че нямат инструменти за това, второ – че май нямат и желание да видят проблема.

За сметка на това Европейският съюз има и двете. И, след като вече изолира Георги Първанов от участие в европейските дела, в най-скоро време се очаква да се произнесе твърде ясно и по отношение на българската правораздавателна система. Да се готви и следващият Парламент, ако бившите комунисти и псевдолибералите пак получат мнозинство в него.

Какво, после да се готвим и всички ние ли?

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: