ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 30

март 6, 2009 at 2:06 pm (Публицистика) (, , , , , , , )

Пламен Асенов

 

06.03.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

подписа указ за промените в Закона за електронните съобщения с особено мнение и така публично сподели нелепата позиция на министър Михаил Миков, че законът ограничава правата на МВР да следи гражданите.

Еднакво неоправдано е както абсолютизирането на правата на отделната личност за сметка на обществения интерес, така и неправомерното засягане на нейните права” – смята президентът Първанов, изявление, с което за пореден път доказва, че живее в някаква руска или корейска, а не в европейска България.

 

Първанов обича да заема пози. В случая е заел позата на Върховен съдник за това що е обществен интерес. Нещо повече – той очевидно смята, че МВР и службите също трябва да играят ролята на Върховен съдник за това що е обществен интерес.

МВР и службите, които са доказали, че интриги в държавата могат да въртят, но престъпници в държавата не могат да намерят и с телескоп, ще решават напълно безконтролно кого да следят, а гражданите – и те напълно безконтролно – ще имат право да бъдат следени. Това е балансът, който, под маската на загриженост за човешките права, предлага президентът.

Ало-о-о! Гражданите!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: