ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 26

март 2, 2009 at 12:16 pm (1) (, , , , , )

 

Пламен Асенов

 

02.03.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

като човек или не е далновиден, или не взима сам важните решения в живота си.

Към такива размисли насочва фактът, че е подписал документ за сътрудник на Държавна сигурност в късната 89-та  година, когато вече и на Тодор Живков му беше ясно, че комунистическият режим си отива, а неговата служба за безопасност е престъпна организация.

Това със сигурност означава или че Първанов е бил като сляпо коте за ставащото около него, или че службите съзнателно са го вкарали в играта.

 

Първата хипотеза може да се опише с един позабравен, но напълно валиден за случая израз от времето на комунизма – да се запишеш в ДС през 89-та е като “да си купиш фабрика на 9 септември”.

Втората /много по-вероятната/ хипотеза поставя с пълна сила въпроса дали, по какъв начин и кои точно регламентирани от службите, но нерегламентирани от Конституцията игри президентът продължава да играе и до днес.

В крайна сметка обаче и двете хипотези означават едно и също – Георги Първанов би трябвало да си ходи от поста, който заема.

Има и трета хипотеза – че Първанов е служил тогава героично и сега продължава да служи с цялата си душа и сърце на своята Родина – напълно искрено, така, както сам разбира служенето. Ама я опитайте да пробутате подобен словесен буламач на някой гимназист, който знае да чете и ще видите реакцията.

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: