ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 24

февруари 28, 2009 at 8:08 am (Публицистика) (, , , , )

 

Пламен Асенов

 

28.02.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

005209418-gp

 

 

сменя базисните си политически позиции като носни кърпи.

 

На тази снимка текстът на транспаранта над главата му гласи “Вън на НАТО”. По това време – 1999 г. – като лидер на БСП Първанов не само изпрати писмо в подкрепа на престъпника Милошевич и организира протести срещу операцията на НАТО в бивша Югославия, но и мразеше НАТО аргументирано, с озарен поглед и искрена усмивка, както личи. А само две години по-късно вече обичаше НАТО също толкова аргументирано. Е, погледът не беше чак толкова озарен, но…..няма пълно щастие, нали? 

Според мен цялата работа е следствие по-скоро от неправилно разбиране на поетичния завет “силно да любиш и мразиш”, отколкото от нещо психиатрично. Но все пак не съм специалист, не го твърдя със сигурност.

Самата снимка е от сайта GOTZE.NET, който пък я получил от вестник “Седем”. Не знам дали за това се плащат авторски права, но съм готов да дам пет лева на автора, ако ми предостави правото да си я разглеждам често, тъй като я намирам за много художествена. И поучителна.

 

 

 

 

 

1 коментар

  1. todorppavlov said,

    А сега как само развява флага на НАТО…
    Първанов да си ходи!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: