ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 22

февруари 26, 2009 at 6:56 am (Публицистика) (, , , , , , , , )

 

Пламен Асенов

 

26.02.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

употребява обяснението, че е президент на всички българи съвсем произволно, само когато му е изгодно, за да говори по теми, по които трябва да мълчи. И “забравя”, че е президент на всички българи, за да си мълчи спокойно по теми, по които трябва да говори. Последен пример – без съответните санкции проведе икономически и религиозни преговори в Москва, а в София досега не каза и дума по скандала с НАП и източването на ДДС.

 

Тъй като съм живял първите 30 години от живота си при Тодор Живков, добре си спомням, че и той така правеше. Когато трябваше да се громи американския империализъм, го громеше, когато трябваше да се громи руския империализъм – мълчеше. Или – все в интерес на поверения му народ – громеше пак американския.

 

 

 

 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: