ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 18

февруари 22, 2009 at 8:53 am (Публицистика) (, , , , )

 

Пламен Асенов

 

22.02.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

многократно в свои изказвания досега доказа, че като политик или не е далновиден, или не е честен. Справка – новогодишното му обръщение в края на 2008-ма, когато заяви: “Имаме основание да кажем, че въпреки проблемите и тежестите на ежедневния живот, нацията ни успява.

Това твърдение е точно обратно на реалностите в България, отчитани от европейските ни партньори, от български и чужди политици, икономисти и социолози, както и от усещането за живота на повечето от тъй наречените “обикновени” българи.

 

Всъщност Георги Първанов изобщо не обясни какво има предвид с твърдението си, че нацията ни успява. Ако се вгледаме обаче отблизо в събитията, предхождащи и следващи това изявление, ще видим, че единствената тема, по която наистина може да се отчете движение, е отдалечаването на страната от евроатлантическата и връщането и към руската орбита. Само че това е една наистина твърде извратена представа за успех.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: