ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 16

февруари 20, 2009 at 4:34 am (Публицистика) (, , , , , )

Пламен Асенов

 

20.02.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

превръна думата “интелектуалец” в мръсна дума, като по ведоми и неведоми поводи, с ведоми и неведоми средства, събира ведоми и неведоми групи “интелектуалци” в подкрепа на някоя своя поредна приумица.

За българския културен и духовен живот въпросните групи са точно същото, което са комунистическата /някои я наричат социалистическа/ партия и Държавна сигурност /някои я наричат бивша/ за цялостния български живот – чиста отрова.

 

Като чуят имената на Иван Гранитски, Светлин Русев, Божидар Димитров и останалите от кохортата, нормалните хора вече се хващат…..е, не за кобура, защото нормалните в България не носят пищови, ама хващат се хората все за някъде.

А  някои в допълнение се кръстят и плюят три пъти зад гърба си против уроки.

Обаче какво се случва с горките европейци, които, като идват неориентирани в България и търсят контакти в културните среди, биват насочвани към въпросната компания?

Самият Първанов също е интелектуалец от висока класа. Личи му по псевдонима, който си е избрал. Прочее, в случая имам предвид псевдонима “президент”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: