ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 15

февруари 19, 2009 at 7:01 am (Публицистика) (, , , )

Пламен Асенов

 

19.02.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

е популист и целенасочено работи за разбиването и срещу стабилизацията на  нормална партийна система в България. Тази негова характеристика се прояви особено ясно след като бе избран за президент през 2001-ва година, в съучастие с откровено антипартийно настроения Симеон Сакскобургготски. Дотогава Първанов се прикриваше, защото истинската, нормална партийна система му беше необходима, за да бъде избран. При избора за втори мандат тя вече не му беше необходима.

 

До 2001-ва година Първанов държеше на и работеше за ясното партийно делене “ляво-дясно”, защото партията му трябваше да се стабилизира. Представя ли си някой какво би станало с БСП, ако Симеон Сакскобургготски, Волен Сидеров и Бойко Борисов се бяха пръкнали някъде през 97-ма? А виж, Първанов изглежда си е представял…..

После обаче партиите, включително и БСП, вече му бяха необходими в доста по-аморфен вид – и оттам поредицата призиви, че едва ли не всички трябва да се прегърнат и да работят заедно, повече или по-малко ясно прокарваните тези, че българската политическа класа не е на висота и че експертите могат да взимат по-добри решения от политиците…..

Е, видя се какво направиха експертите първанови във външната политика, в съдебната система, в правоохранителните органи и навсякъде другаде, където той ги заложи. Гръмнаха – ето това направиха. Само че гръмнаха не себе си, а всички нас. 

 

 

 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: