ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 13

февруари 17, 2009 at 7:40 am (Публицистика) (, , , , , )

Пламен Асенов

 

17.02.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

не може секретен сътрудник /бивш!/ на Държавна сигурност /бивша?/ да има достъп до цялата информация и да пази тайните на НАТО. А ако може, то значи, че това не са никакви тайни. Или пък става дума за добре контролирано изтичане на информация от НАТО към България.

По този път страната може да стигне единствено до превръщането си от пълноправен в половинчат член на НАТО. Ако вече не се е превърнала.

 

То се видя, че Георги Първанов не може да защитава даже общите интереси на Европейския съюз, например по енергийната политика, а търчи в Москва да води сепаративни преговори без санкция от правителството и дори в противоречие с някои негови виждания. Какво остава за общата политика на НАТО.

А радостта на Първанов, че с Обама начело /и с българския пример пред себе си/ САЩ, а оттам и НАТО, едва ли не утре ще се прегърнат с Русия, е твърде прибързана радост, съпоставима с радостта на Путин, когато цените на петрола растяха като луди.

1 коментар

  1. Борис Петров said,

    Да си ходи, ама не иска.
    А и ние – българите – си го избрахме!!
    Хак ни е сега!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: