ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 10

февруари 14, 2009 at 8:37 am (Публицистика) (, , , , , , , , , )

 

Пламен Асенов

 

14.02.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото

 

вчерашното му изявление по БНТ, в което каза, че последното посещение в Москва е било “най-ползотворното от всички досега”, може и да е истина.

Тъй като в България резултатите от тази разходка се оценяват като нулеви, то значи резултатите от предишните разходки, на които вече им загубихме чета, трябва да са отрицателни. И, най-малкото, Първанов трябва да възстанови от собствения си джоб похарчените за тях пари на данъкоплатците.

 

 

Първанов продължава с опитите да представя желаното за действително и да извлича политически дивиденти от нулата, която постигна в Кремъл. Вчера той се похвали с две неща – че руснаците /най-после/ благоволили да си изплатят малко стари задължения към България /изкарани само от лихви заради дългогодишното неплащане/, както и че му връчили тънка папка с откраднати преди 65 години български архиви, изнасяни тогава с камиони.

Опитът му да се представи в ролята на Свети Георги, който води чутовни битки с руския змей за махане на газовите посредници, всъщност беше предварително опроверган от министър Петър Димитров, който онзи ден каза, че правителството не е упълномощавало президента да води подобни битки. А от угодническото мълчание на Светия Синод пък става ясно, че той също не е упълномощавал президента-атеист да защитава православните ценности пред чужд патриарх.

Някога имаше един роман – “Хляб от трохи”. Първанов изглежда го е чел, защото очевидно в момента се опитва да представи пред българската общественост две трохи за цял хляб наш насущний.

 

 

1 коментар

  1. geshart said,

    Моля, посочете ми по-добре, поне една причина поради която трябваше да дойде преди десетина години, когато БОЛШИНСТВОТО го предпочете пред Стоянов, а не – защо трябва да си ходи?!?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: