ПЪРВАНОВ ДА СИ ХОДИ СЪЩО – 2

февруари 6, 2009 at 4:27 am (Публицистика) (, , , , , )

 

Пламен Асенов

 

06.02.2009

 

/Освен псевдосоциалистическото-псевдолиберално правителство, което трябваше отдавна да си е отишло, защото е спирачка по европейския цивилизационен път на България, президентът Първанов трябва да си ходи също. Всеки ден до свалянето, до подаването на оставка, до изтичане на мандата му или до реализацията на някое от предвидените по Конституция крайни събития, свързани с невмъзможност от негова страна да изпълнява функциите си, ще посочвам тук различни основания защо това трябва да се случи./

 

Президентът Георги Първанов трябва да си ходи, защото 

 

излъга не само собствения си народ и евроатлантическите си партньори за принадлежността си към бившия репресивен апарат на комунистическата Държавна сигурност, но при последното си посещение в Москва се опита да излъже дори и руските си приятели, като се похвали, че ако в България има бази на НАТО, то трябва да му се “благодари” на него лично.

 

Героично да застанеш пред амбразурата на руските недоволства заради българското членство в НАТО може и да изглежда подходящ жест в страна като Русия, където матросовските постъпки, макар измислени от идиотската сталинска пропаганда, все още се ценят високо и от путинската пропаганда.

Величественото самопризнание на Първанов обаче може да има истински пропаганден ефект само пред стадо малоумници, ако се случи да има стадо малоумници наоколо. Първо – защото мнозина, включително и първановите приятели в Русия, добре знаят, че когато въпросът за американските бази в България се решаваше реално, Георги Първанов беше лидер на движение против разполагането на американски бази в България. А това, че подписа после, означава само, че клекна пред реалностите. И второ – Георги Първанов би трябвало да е наясно, че точно като президент на страна-член на НАТО има правото и отговорността да се държи достойно, а не да пълзи пред руските мърморения по темата.

От което следва извода, че Георги Първанов всъщност май лъже пак собствения си народ и евроатлантическите си партньори, че е президент на страна – член на НАТО. 

3 коментара

 1. Каменов said,

  Той си е отишъл.
  Не трябва да се връща.

 2. иван тотев said,

  Имам тревожното усещане, че където и да се появи агент Гоце, наоколо винаги има поне едно стадо малоумници (справка – рейтингът му).
  Напоследък все по-често се сещам за една мисъл на Петър Манолов (спомня ли си някой още за него) от 1988 г. – „Всеки който в края на осемдесетте години на XX век не е дисидент, е опасен дебил.“ Здравият разум може ли да обработи изборните резултати от последните президентски и парламентарни избори? Още нещо – когато на власт дойде Виденов, един приятел ми каза: „ако всеки, който твърди, че е гласувал за СДС, наистина го е направил, щяхме да сме спечелили изборите със 120%.“ Този феномен на непрестижния вот беше отбелязан тогава и от социолозите.
  Какво стана през тези 13-14 години? Откъде се взеха толкова опасни дебили и защо вече не се срамуват от себе си и от околните в стадото? Как ще се измъкнем от тази смрад …

 3. иван тотев said,

  Дано не ставам прекалено досаден, но какъв трябва да си и от какво стадо си, ако не можеш да разбереш, че Европа на политиците, Европа на ценностите, ако щеш – Европа на данъкоплатците, няма да позволи с нейните пари по програми, помощи, проекти и т.н. да се разпореждат троянските коне на Империята на злото.
  Както се казва, да си го взимат и да му се радват, както само те умеят! Да поясня – този, който трябва да бъде взет е Гоце, а тези, които трябва да го вземат и да му се радват по съответния, патентован от тях начин, са големите му братя от една могъща 200 милионна страна, която има БВП почти колкото 10 милионна Холандия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: