ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ УСПЕХИ – 2008

декември 23, 2008 at 5:43 am (Публицистика) (, , , , , , , , , , , , , )

 

Пламен Асенов

 

22.12.08 г.

 

1. На 18 януари в София президентът Георги Първанов не игра казачок пред руския си колега Владимир Путин, макар много да му се искаше. Специалисти отдават това на факта, че другарят Първанов е забравил някои от стъпките на казачока и не иска да се излага.

2. Със съвместните усилия на полиция, ДАНС и прокуратура в страната през 2008 г. не бяха заловени убийците на писателят Георги Стоев, биячите на журналиста Огнян Стефанов и самоубийците на самоубиеца Ахмед Емин. Успешно обаче бяха подслушвани депутати и журналисти. Както се разбра – с право, защото те и такива като тях топят България пред Европа, та тя ни спира паричките.

3. Времето през цялата година беше страхотно и нямаше сериозни бедствия и аварии. Което означава, че Емел Етем най-после си е получила заслужените проценти и не създава проблеми.

4. Цял един златен медал спечели България на летните олимпийски игри в Пекин. Спортни шефове се кълнат, че ако през следващия четиригодишен период държавата налива в спорта двойно повече пари от нашите данъци, на другата  олимпиада може да се очаква спечелването на два златни медала. Ако налива тройно повече – три. И така нататък.

5. Правителството издържа. Смята се, че в браковете по сметка най-трудна е третата година, но Станишев, Доган и Сакскобургготски продължават всяка вечер да си лягат заедно и всяка сутрин да се събуждат гушнати. Дали се обичат между това и кой кого повече обича – няма да стане ясно дори когато му дойде времето.

6. Българският финансов министър и шефовете на Националната банка измислиха супермодерен подход за справяне със световната финансова криза. Те вдигнаха основната лихва и по този начин със сигурност удрят в земята всички тъпи западни финансисти, които свалят ли свалят лихвата. И после се чудят, че ефектът е нулев и кризата се разразства. А в България, както се вижда, криза просто няма.

7. България зае сдържана позиция по отношение на грузинската агресия срещу беззащитна Русия. По този начин отхвърли всякакви съмнения, че е руски троянски кон в Европейския съюз, защото доказа, че е руско троянско магаре.

8. Полицаи пушиха цигари и пиха студена вода пред МВР с желание за по-големи заплати. Според министър Миков тяхната средна заплата е 965 лева. Тази цифра, естествено, е раздута. Ако се сравни обаче с цифрата 650 лева, раздута от Даниел Вълчев като средна заплата на учителите, ще се види, че пак е много по-голяма, макар да не е ясно защо. Освен това даскалите твърдят, че ако те получават 965 лева, ще пушат пури и ще пият водка пред собственото си министерство. Но не в знак на протест, а в знак на благодарност.

9. Премиерът Станишев написа книга за социализма. За социализма книга написа премиерът Станишев. Книга за социализма написа премиерът Станишев. Написа премиерът Станишев книга за социализма. Книга премиерът Станишев написа за социализма. И т.н.

На корицата и липсва само социалистът Мечо Пух. И Йори.

10. Досиетата на достойните български разузнавачи от медиите започнаха да излизат на светло. Досиетата на недостойните журналисти, срещу които те са разузнавали, засега нямат шанс. И правилно – нали са недостойни.

11. Министър Румен Петков вече не е министър, така че може да пренебрегне самоналожената политика на трезвеност и спокойно да си пие между две отделни пиенета.

12. Като най-голям български успех през годината обаче може да се отчете факта, че не ни изхвърлиха от Европейския съюз. Но и да се бяха опитали, нямаше да успеят, защото нали имаме право на вето по такива най-важни европейски въпроси.

 

2 коментара

  1. Marina said,

    :))))) хорошо пишешь

  2. Bortnik said,

    Действительно полезный пост, спасибо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: