Из „Диалози“: ГЯВОЛИ И ЯНГЕЛИ

май 6, 2008 at 9:32 am (1) (, , , , )

 

На Дамян – с янгелска усмивка

 

Гявол интензивно се почеса по задника. Не обичаше този жест, но винаги го използваше в трудни ситуации.

 

Не обичаше и секса. Такова изявление той не би направил пред широка публика и при нормални обстоятелства. Но сега обстоятелствата не бяха нормални. А публиката беше твърде тясна.

 

Състоеше се от смирен Янгел, който го спря на улицата и изрази молба. След което душата на Гявол се загърчи.

 

– Бих искал да ме изчукаш, моля! – те винаги казваха “моля” и гледаха с невинни янгелски очи. И пърхаха с клепачи.

 

И тогава Гявол се почеса по задника и произнесе онези думи – че не обича…..  

 

Въпреки че ги произнесе, нямаше предвид точно това, което думите значат, защото не би било истина, а истината, както е известно, е  негова втора природа. След секса. Имаше предвид, че не обича  п р о ц е д у р и т е,  свързани със секса, многобройните и твърде сложни процедури, които…..

 

Гявол е същество с 12 различни полови системи, които определят неговите 12  сексуални същности. Освен традиционните – мъж, жена, хермафродит – има и  неща, които му позволяват да изчуква поцинкована ламарина, лист хартия, изобщо – тънки и плоски повърхности. Притежава също инструментариум за въртящи се изчадия – машинни лагери, барабани на перални при центрофугиране и други ротори. Понякога се впуска в приключения с мебелни и архитектурни конструкции, а най-голямата му гордост е свързана с набези в университетските среди, където се срещат изключително чудновати сексуални обекти.

 

Така че на Гявол му се носи славата, че би могъл да прави секс на практика с всичко съществуващо. И че обича да го прави. Само че не и с Янгел.

 

– Всъщност не че не обичам секса. Но не мога с теб, ако ме разбираш – опита се да уточни той, свел очи – поне да не вижда изкушението. А то продължаваше да пърха пред него с клепачи.

 

– Защо, моля? – Янгел беше настойчив. Думите му се чуваха ясно, макар да не се знаеше откъде излизат – устата му беше по-скоро красиво нарисувана, отколкото истинска.

 

– Ами защото-о…..Нека те попитам…..- опита се Гявол да печели време.

 

– Сексът е действие, моля, не викторина…..или по погрешка чух попитам, вместо опипам? – продължава да настоява съществото, което Гявол би…..ах, как само би, стига да можеше. А имаше цели три спирачки пред моженето.

 

Първата беше съществуващата забрана Гяволи да докосват Янгели изобщо, да ги гледат с жадни очи, да забелязват и коментират в сексуален смисъл облеклото, поведението и телесните им достойнства. Това се наричаше “сексуален тормоз на работното място”, с две отлики спрямо стандартната американска практика: кофти отлика – важи навсякъде във Вселената, и готина отлика –  наказанията не са така болезнени. За Гявол не изглежда трудно да се справи с това, защото Вселената е твърде голямо място, за да подлежи на тотален контрол.

 

Втората спирачка е самата сексуална същност на Янгелите – по точно нейната пълна липса. Янгелите са твърде мили, чаровни, привлекателни, красиви и всичко, което се сетиш. Но телесната им конструкция не съдържа никакви  вдлъбнатини и изпъкналости, няма и намек дори за зачатък на полов признак от какъвто и да било характер. Така че, погледнато чисто технически, сексът с тях е трудно нещо.

 

Разбира се, Гявол, както и всички Гяволи от поколения насам, имат определени виждания по въпроса. Водени от мисълта, че в секса няма “няма”, те са сътворили множество тайни теории на тема “Янгелските крила – видове нежни пространства между тях и как се използват като инструменти за наслада”. Има също легенди, свързани с възможните функции на янгелските руси къдрици, или дори пърхащите мигли, така че и тази спирачка не е непреодолима.

 

Третата обаче може да бъде – и е – фатална. Тя е, което Гявол със свои думи нарича  п р о ц е д у р и  и представлява сложен комплекс от административно-правни действия, свързани със секса при Гяволите. Освен че предвижда удовлетворяване  стриктните изисквания на различни лицензионни режими и изваждане на  безкраен брой разрешителни, системата включва и нещо, наречено “информирано съгласие”.

 

Накратко – това означава, че ако една от дванайсетте сексуални същности на Гявол иска да прави секс, то официално съгласие трябва да подпишат всички останали единайсет негови сексуални същности. Противоречивите им интереси и апетити,  различните им представи за прилично и неприлично, свадите по въпроса що е то предпазно средство, трябва ли да се използва и кое кога точно, разбираемо водят до непреодолими конфликти понякога. Всъщност често. Почти винаги. Ами, на практика – винаги.

 

Така Гявол, въпреки славата, която му се носи, въпреки безкрайните възможности, с които разполага, въпреки че много обича секса и го желае постоянно, никога досега не е  правил истински секс. Но няма как да си признае публично, затова задава въпроси.

 

– Ами нали знаеш, че има забрани? И нали знаеш, че нямаш пол…..? Не, какво говоря, ти си сътворен като…..като гъба, като…..антиполово същество…..всъщност не би трябвало и в мозъка да имаш гънка, която да знае думата “чукане”…..

 

Нищо обаче не помогна. Янгел ще се разплаче. Но само който е виждал на живо плачещ Янгел може напълно да схване защо Гявол изпадна в паника от това.

 

– Като…..каква гъба…..моля? – повтаря Янгел с треперещи устни. – Ядивна или за баня…..И какво, моля, ти пречи това-а-а-а…..а-а-а…..- отприщи се янгелският плач. На хартиената борса, в раздела за носни кърпички и салфетки, акциите подскочиха диво нагоре. Но това не помогна на Гявол, който, въпреки че там спечели куп пари, тук остана в същата конфузна ситуация.

 

– Виж сега, дай да не…..- Гявол се спря, преди да каже “драматизираме”, защото си даде сметка, че така ще предизвика допълнителни драматизации. Но, ровейки за  подходяща дума, той чу в себе си нещо да прищраква и в ръката му се появиха единайсет декларации. Те заявяваха волята на долуподписаните негови сексуални същности с настоящия Янгел да бъде осъществен редовен и пълноценен сексуален контакт без предпазни средства и в съответствие с правилата, предвидени от гяволските тайни теории за секс с Янгели. Подпис, печат и всичко останало.

 

Декларациите бяха в полза на една от гяволските сексуални същности – “Козни”, която се натоварваше с изпълнение на гореспоменатите действия. Гявол не можеше да се начуди на късмета си, да се нарадва на щастието си и да сдържи нетърпението си, въпреки че нямаше представа какво точно правят и как го правят въпросните козни. Те бяха една от тъмните и неизследвани области дълбоко в него. Янгел също нямаше представа, но плачът му бързо стихна като разбра, че става нещо важно.

 

А после Гявол и Янгел се развихриха, без да се притесняват от забрани и технически препятствия. Оказа се, че, освен сложни приспособления, работата на моменти изисква и употребата на различни подкрепителни препарати под общото наименование глю-козни. А когато свършиха с каквото вършеха, двамата единодушно определиха действията си като ши-козни и се разделиха.

 

От преживяното на Гявол за цял живот му останаха две неща – траен спомен за прекрасен първи секс на живо и няколко труднолечими гъбични инфекции, които лекарите наричат ми-козни. Той късно разбра какво всъщност му липсва, защото никой не го беше предупредил, че козните му са само за еднократна употреба, ако първото им приложение е свързано с постигне на секс, а не например с изкушаване на счетоводители да пощипват от сметките на фирмата.

 

Янгел пък се сдоби с официална грамота от Клуба на хардянгелите, в който членуваше. Грамотата удостоверяваше неговите изключителни творчески заслуги в изкуството да се изкушават Гяволи и да им се отнеме, с тяхно съгласие, най-свидното – способността да плетат гяволски козни срещу невинното човечество, моля.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: